قاتلی جدید به نام رنجر! قاتلی جدید به نام رنجر!
بدو بدو 1 بار ببین عاشقش میشی
تاریخ : چهار شنبه 11 مرداد 1391
نویسنده : writer

وسایل بازی ‌شهربازی‌ها‌ معمولا‌ وسایل دست ‌دومی ‌هستند که از خارج کشور وارد می‌شوند و روزهای آخر عمرشان را در ایران به جان ‌ستانی از هموطنان مشغول هستند.

فصل تابستان، فصلی است که خانواده‌ها بیشترین وقت را برای در‌کنار هم بودن و تفریح‌کردن دارند. هرچقدر زمان می‌گذرد تفریحات خانواده‌ها هم به‌روز تر می‌شود.

 اگر‌ زمانی دورتر خانواده‌ها در‌حیاط خانه جمع می‌شدند و با خوردن تنقلات و هندوانه خنک شب‌های تابستانشان را سپری‌می‌کردند اما حالا همه بیرون از خانه‌ها به دنبال تفریحات به‌روز‌تر و سرگرم کننده ترند.

 این روزها اما خبرهای خوبی از گوشه و کنار کشور درباره تفریح خانواده‌ها شنیده نمی‌شود. از حادثه تلخ خاله شادونه در خرمدره گرفته تا شهربازی اردبیل که به راحتی دو نفر به‌ دلیل سهل‌انگاری جان‌شان را از ‌دست‌ دادند و شادی خانواده‌هایشان به ‌عزا‌ تبدیل ‌شد و 12 نفر دیگر هم زخمی ‌شدند.

 این اولین بار نیست که اماکن تفریحی تبدیل به‌اماکن عزا می‌شود. در سال‌های اخیر از این حوادث ناگوار به‌کرات برای مردم رخ داده‌است و وسایل شهربازی ناگهان به هیولاهای ترسناکی تبدیل شده و جان بسیاری را گرفته‌اند اما گویی این جان‌ها ناقابل است چرا که این حوادث ناگوار باز هم طبق یک سناریوي تکراری اتفاق افتاده است. مهم‌ترین عامل بروز این اتفاق‌ها کهنه بودن وسایل بازی شهربازی‌هاست.


تفريح مرگبار در‌شهربازي اردبيل

این روزها شهربازی‌های شهرهای مختلف ایران به‌خصوص شهرهای توریستی بیشتر از آنکه پذیرای مردم خود این شهرها باشند، پذیرای مردمی ‌است که از شهرهای دیگر برای گردش و تفریح به این شهرها سفر کرده‌اند.

 خانواده‌ها معمولا بعد از گردش در این شهرها و دیدار از جاذبه‌های تاریخی و استفاده از جاذبه‌های‌تفریحی آخر شب سری هم به شهربازی‌ها می‌زنند تا یک تفریح هیجان‌انگیز را در این شب‌های تابستانی‌تجربه کنند اما امان از کمبود امکانات و تفریحاتی که از بی‌تدبیری‌ها بلای‌جان خانواده‌ها می‌شود. ششم مرداد ماه، شب تلخی برای خانواده‌هایی بود که برای تفریح به شهربازی شورابیل اردبیل رفته بودند.


شكسته‌ شدن يك دستگاه رنجر در مجتمع تفريحي «شورابيل» اردبيل سبب مرگ يك نفر و جراحت سه نفر ديگر شد. پارسي، كارشناس مسئول اورژانس اردبيل در این باره گفته است: «وقوع اين حادثه در ساعت 23:04 چهارشنبه شب به سامانه 115 اردبيل اطلاع داده شد كه در پي آن چهار دستگاه آمبولانس به محل حادثه واقع در مجتمع تفريحي شورابيل اردبيل اعزام شدند.»

پس از حضور تكنيسين‌هاي اورژانس در محل، آنان با يك دستگاه رنجر شكسته رو‌به‌رو شدند كه داخل آن سه نفر‌گرفتار بودند. پارسي با بيان اينكه يكي از سرنشينان دستگاه رنجر در دم جان سپرده بود، گفت: سه مصدوم ديگر هم توسط آتش‌نشانان از داخل دستگاه خارج و به عوامل اورژانس تحويل داده شدند كه دو نفر از آنها به شكل سرپايي‌درمان و يك تن ديگر نيز كه احتمال تروماي چشم و شكستگي پا در او وجود داشت، به بيمارستان منتقل شد.

كارشناس مسئول اورژانس اردبيل مشخصات فرد فوت شده را مردي حدودا 22 ساله اعلام كرد و گفت: سه مصدوم ديگر هم مرد با ميانگين سني 20 تا 23 سال بودند.


شهربازی‌ هایی که پلمب شدند


به‌گزارش قانون اگرچه بر‌اساس مصوبه شورای عالی استاندارد و به ‌منظور تأمین ایمنی و سلامتی مصرف‌ کنندگان، اجرای استانداردهای ملی شماره 6436 و 6437 که ویژگی‌های تجهیزات شهربازی را تعیین کرده در کشور اجباری‌شده اما‌گویی‌مسئولان‌شهربازی‌برای این مصوبه چندان ارزشی قائل نیستند.

 فارغ از این استانداردها‌، شهربازی‌های سطح‌کشور دارای نواقص زیادی هستند. شهربازی‌ها باید دارای استاندارد‌های محیطی، مکانیکی و الکتریکی باشند و از نظر ایمنی نیز در مباحث آتش‌سوزی و سایر حوادث، دارای کمک‌های اولیه و تجهیزات پیشگیرانه باشند اما بسیاری از شهربازی‌های کشور فاقد برخی یا بسیاری از این امکانات هستند.

شاید به‌همین دلیل‌است ‌که در‌چند ماه گذشته ده‌ها شهربازی در‌سطح کشور به‌دلیل غیراستاندارد بودن پلمب شده‌اند. طی ماه‌های گذشته شهربازی‌های زیادی در اصفهان پلمب شده است. مدتی قبل مدیر کل سابق استاندارد و تحقیقات صنعتی استان اصفهان اعلام کرده بود که شهربازی‌های استان اصفهان غیراستاندارد بوده و مستحق ذوب شدن در کوره‌های ذوب‌آهن هستند.


به گفته کارشناسان در چند سال گذشته واردات وسایل بازی دست‌چندم خارجی و غیراستاندارد به معضلی تبدیل شده که در شهربازی‌ها تفریح و شادی مردم را به عزا تبدیل می‌کند. واقعا چه کسی این وسایل را و با چه مجوزی وارد کشور می‌کند و چرا کسی جلوی ورود این وسایل را نمی‌گیرد؟

برخی از شهربازی‌هایی که پلمب شده‌اند، بعد از گذشت چند سال هنوز گواهینامه مجوز استاندارد فعالیت را ارائه نکرده بودند. برخی شهربازی‌ها نیز هشدارهای اداره استاندارد برای رفع نقص دستگاه‌های غیراستاندارد را اجرا نکرده و پلمب شده‌اند. اینها نشان می‌دهد که شهربازی‌های ایران چقدر خطرناک هستند و شهر بازی نیستند، بلکه شهر‌مرگ هستند.

سایه سنگین مرگ بر شهربازی‌ ها!

سقوط دو نفر از چرخ و فلک پارک ارم در سال ۸۳، جان باختن شش دانش‌آموز دختر در حادثه پارک شهربازی در سال ۸۵، سقوط صندلی پرنده یکی از شهر‌بازی‌های اطراف تهران در سیزدهم فروردین ۸۷، مجروح شدن ۲۵ نفر در حادثه شهربازی شاهین‌شهر در فروردین سال ۸۹ و ده‌ها خبر مشابه که همه از یادمان رفته است تا اینکه رسیده‌ایم به چهارشنبه هفته گذشته و حادثه اردبیل که شکسته‌شدن یک دستگاه رنجر در مجتمع تفریحی شورابیل این شهر سبب مرگ یک‌نفر و مجروح شدن سه نفر از شهروندان اردبیلی شد.

ماجرا وقتی غم‌انگیز می‌شود که از سال ۸۱ تدوین استانداردهای ملی تجهیزات زمین بازی و تجهیزات شهربازی در دستور کار سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران قرار گرفته است و بعد از گذشت ۱۰ سال هنوز همه چیز در همان نقطه اول قرار دارد. دبیر استانداردهای تجهیزات زمین بازی و شهربازی‌های موسسه استاندارد، حدود چهار سال پیش نتیجه بازرسی و سرکشی به شهربازی‌های سراسر کشور را اعلام کرده بود.

 این موضوع که حدود ٩٠ درصد تجهیزات و وسایل بازی شهربازی‌ها غیراستاندارد است نه‌تنها چندان تاثیری بر روند اجرای دستورالعمل استاندارد‌سازی این وسایل نداشت، بلکه از سوی این مقام مسئول رسما اعلام شد به‌ دلیل همکاری نکردن سازمان پارک‌ها هیچ‌یک از این وسایل و تجهیزات، استانداردسازی نشده است و هنوز هم جان کودکان به‌ دلیل اجرا نشدن طرح استانداردسازی این وسایل در معرض خطر قرار دارد.

 این در حالی است که وسایل بازی پارک‌ها و زمین‌های بازی از سال ٨۵ مشمول استاندارد اجباری شده بود. ظاهرا هشدارها چندان جدی گرفته نمی‌شود، حوادث هم عمر کوتاهی دارد و فقط در حافظه کوتاه‌مدت‌مان می‌ماند، براین اساس فقط یک راه باقی می‌ماند؛ تدوین استانداردهای ملی تجهیزات زمین بازی و شهربازی را جدی نگیریم و شهربازی نرویم.


مقصر‌کیست؟


این پرسش که در چند سال گذشته چه کسی مسئول رقص مرگ در شهربازی‌های غیراستاندارد و تعطیل نشده است، ذهن را آزار می‌دهد. به‌راستی چه کسی پاسخگوی خانواده‌هاست؟ شهرداری‌ها متولی اصلی برای دریافت مجوز استاندارد هستند و در‌صورت بروز حادثه در این مکان‌ها، پیمانکار و بهره‌بردار باید مسئولیت حقوقی آن را بر‌عهده بگیرد.

برای آغاز به‌کار و بهره‌برداری از شهربازی‌ها باید پیمانکار بهره‌بردار که از طرف شهرداری مجوز این کار را دارد، به شرکت‌هایی‌که دارای‌مجوز استاندارد‌هستند، مراجعه‌کرده و گواهینامه استاندارد را تهیه و به مؤسسه استاندارد وصول کنند.

مؤسسه استاندارد هم موظف به نظارت در‌نصب تجهیزات و بازرسی شهربازی‌هاست و در‌صورت غیراستاندارد بودن باید برخورد قاطعی با مالکان شهربازی‌های غیراستاندارد انجام دهد. در عین حال این مؤسسه باید پاسخ دهد که چگونه وسایل دسته دوم به این سادگی وارد کشور می‌شود. به هرحال پیدا‌کردن مقصر اگرچه دردی از عزاداران دوا نمی‌کند اما شاید راهی باشد برای جلوگیری بیشتر از این حوادث تلخ و ناگوار.   




|
امتیاز مطلب : 24
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








آخرین مطالب

/
مراقب باشید تو این جنگل مطالب گم نشید.این یه عکس از سرزمینمونه. اینجارو به دوستاتون معرفی کنید. محمد حسین حیدری فرد اهل زنجان محله ی انصاریه در خدمتتونم.:)